Brydebrød med kryderurter ( tilbehør Marokkansk Suppe)

Du skal bruge:

25g gær

3 dl. kold mælk

1 spsk. Olivenolie

2 tsk. Sukker

1 tsk. groft salt

450 g mel

40 g blødt smør

3 stilke frisk rosmarin

5 stilke frisk timian

½ dl. olie

DRYS flagesalt

Sådan gør du

GÆRDEJ

Smuldr gæren og rør den ud i en skål med mælk.

Tilsæt olie og sukker - rør rundt.

Bland salt og mel, og ælt halvdelen ind i dejen på en røremaskine.

Tilsæt smør, og ælt det ind i dejen.

Tilsæt resten af melblandingen, og ælt dejen godt.

Dejen skal være glat og smidig og slippe skålens kant.

Dæk skålen med husholdningsfilm og et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 30 min.

URTEOLIE

Trækrosmarin- og timianblade af stilkene, og blend dem sammen med olie i en blender.

Lægbagepapir i en springform.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i ca. 19 lige store stykker.

Form dejstykkerne til små runde boller, og fordel dem i formen.

Pensl urteolien på bollerne, og drys med flagesalt.Lad bollerne efterhæve tildækket i 15-20 min.

Tænd ovnen på 200°. Bag brødet i ovnen i ca. 25 minutter, til det er gyldentog gennembagt. Afkøl brødet i formen i ca. 5 minutter, tag det ud afformen, og afkøle helt på en bagerist.