Chili sin carne med amarant

Opskrift til 4-6 personer

En dejlig varm ret med cremet konsistens fra de små amarantfrø. Retten er en nytænkt version af klassikeren chili con carne, hvor der er tilføjet det proteinrige amarant, som giver retten en god mæthed. Retten kan serveres med creme fraiche, friske koriander og lime.

Ingredienser

2 mellemstore løg
3 fed hvidløg
1 frisk chili (kan udelades)
2 peberfrugter
1 ds hakkede tomater
1 ds kidneybønner
7 dl bouillon (1 terning til 7 dl
kogende vand)
1 spsk olivenolie
2,5 dl amarant
2 tsk spidskommen
½ tsk chilipulver
1 tsk cayennepeber
1 ½ tsk kanel
10 g mørk chokolade
Smag til med salt & peber

Det skal du bruge

Skærebræt
Skarp kniv
Hvidløgspresser/
Rivejern
Viskestykke
Gryde

Forslag til servering

Creme fraiche
Friske koriander
Lime skåret i både
Forårsløg

Fremgangsmåde

  • Skær løg ud i små tern. Pres hvidløg i en hvidløgspresser eller riv det fint på et rivejern. Sæt løg og hvidløg til side.
  • Skær peberfrugter ud i små tern og hak den friske chili fint. Chili kan udelades, hvis man foretrækker retten mildere.
  • Skyl amarant i koldt vand. Dette gøres ved at beklæde en skål med et viskestykke. Hæld amarantfrøene i den beklædte skål og hæld vand over. Rør rundt i frøene. Løft klædet med amarantfrø op, hæld vandet fra. Gentag processen. Når amarantfrøene er skyllet to gange, er de rene.
  • Varm en gryde op på middel varme, og tilsæt olie. Svits løg og hvidløg i et par minutter, til de bliver transparente.
  • Opløs en bouillonterning i kogende vand.
  • Kom peberfrugttern, finthakket chili, spidskommen, chilipulver, cayennepeber, hakkede tomater, skyllet amarant og bouillon i gryden. Når det koger, skrues der ned til svag varme. Lad det simre uden låg i cirka 25 minutter til den er begyndt at tykne.
  • Tilføj bønner og chokolade og smag retten til med salt og peber.
  • Servér retten i skåle, og gerne med toppings. Vi foreslår at toppe retten med creme fraiche, friske koriander og limebåde.