Lottes Daal

1-2 røde chilier
2 fed hvidløg
2 mellemstore løg
1 dåse kokosmælk
8 dl. vand
5 dl. røde linser
2 tsk. gurkemeje
2 tsk. Garam masala
Lidt bouillon
Olie eller kokosfedt til stegning

Rens og hak løg og chilli og svits i lidt olie eller kokosfedt, og tilsæt krydderier.
Sæt linserne i blød i koldt vand 10 min. og vask dem.  Hæld vandet fra.
Kom linser og resten af ingredienserne i gryden med løg og krydderier og lad det simre til linserne er udkogte. Rør med jævne mellemrum i gryden, så linserne ikke sætter sig fast i bunden af gryden. Hvis linserne har stået i blød brænder de ikke så nemt fast.

Smag til og lad  gerne retten stå og trække et par timer.
Det er afgørende at det er en ordentlig billion , derfor bruger jeg gerne Harbemare. Ligeledes at masala krydderiet er af god kvalitet . Man skal altid smage sig frem.
De røde splitlinser er dem der er lettest at arbejde med. Bruges de bornholmske, så skal de nok stå lidt længere i blød og der skal nok bruges lidt mere gurkemeje.