Marokkansk suppe med Ingrid-ærter og linser (6 personer)

Du skal bruge:

1 spsk spidskommen

1 spsk koriander

2 Iøg

4 fed hvidløg

4 stængler bladselleri

1 dåse tomatpure

1 dåse hakkede tomater

100 g squash, groftrevet

1 tsk stødt gurkemeje

2 spsk ingefær

½ rød chili

1 tsk røget paprika

1 ½ I. grøntsagsbouillon

1dl (ca. 90g) tørrede Ingridærter

100 g røde linser

saften af ½ citron

olie til stegning

salt og peber

 

Sådan gør du:

Dagen før eller mindst 12 timer før: læg Ingrid ærter i blød i rigeligt koldt vand.

Lige før start: Kasser udblødningsvand fra Ingrid ærter og sæt dem til side.

Rist spidskommen og koriandermed lidt olie i en gryde. Tilsæt løg og hvidløg og sauter til løgene bliver bløde.

Tilsæt bladselleri, tomatpure, hakkede tomater, squash, gurkemeje, ingefær, chili, røget paprika, grøntsagsbouillontern + vand samt Ingrid ærter og røde linser.

Varm op til kogepunktet- rør af og til - og lad suppen simre i ca. 35-45 minutter til ærter og linser er møre.

Smag til med citronsaft, salt og peber og server den rygende varmesuppe, med et brydebrød med krydderurter.