1 spsk spidskommen
1 spsk koriander
2 Iøg
4 fed hvidløg
4 stængler bladselleri
1 dåse tomatpure
1 dåse hakkede tomater
100 g squash, groftrevet
1 tsk stødt gurkemeje
2 spsk ingefær
½ rød chili
1 tsk røget paprika
1 ½ I. grøntsagsbouillon
1dl (ca. 90g) tørrede Ingridærter
100 g røde linser
saften af ½ citron
olie til stegning
salt og peber
Dagen før eller mindst 12 timer før: læg Ingrid ærter i blød i rigeligt koldt vand.
Lige før start: Kasser udblødningsvand fra Ingrid ærter og sæt dem til side.
Rist spidskommen og koriandermed lidt olie i en gryde. Tilsæt løg og hvidløg og sauter til løgene bliver bløde.
Tilsæt bladselleri, tomatpure, hakkede tomater, squash, gurkemeje, ingefær, chili, røget paprika, grøntsagsbouillontern + vand samt Ingrid ærter og røde linser.
Varm op til kogepunktet- rør af og til - og lad suppen simre i ca. 35-45 minutter til ærter og linser er møre.
Smag til med citronsaft, salt og peber og server den rygende varmesuppe, med et brydebrød med krydderurter.