Varm og krydret lisesuppe

Opskrift til 4 personer

Ingredienser

3 spiseskefulde neutral olie
1 løg
2 fed hvidløg
1 spiseskefuld revet ingefær
1 spiseskefuld karry
1 teskefuld gurkemeje
1/2 teskefuld knust koriander
1/2 teskefuld spidskommen
1 teskefuld chilipulver
150 gr. Bornholmske røde linser
400 gr. Hakkede tomater (1 dåse)
500 ml. Vand eller bouillon
400 ml. Kokosmælk (1 dåse)
Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Varm olien på mellemhøj varme i en dyb sauterpande eller tykbundet gryde.
  2. Hak løg og hvidløg og steg det i olien til det er let gyldent, men uden at blive rigtig mørkt.
  3. Tilsæt alle krydderierne og steg dem med i et par minutter, mens der konstant røres.
  4. Skyl linserne i et dørslag og tilsæt dem i løg- og krydderiblandingen. Steg videre i et minut eller to.
  5. Tilsæt de hakkede tomater, vand, friskkværnet sort peber og ca. en spiseskefuld salt.
  6. Bring det i kog, og lad det simre i 25 minutter, med omrøring en gang i mellem.
  7. Tilsæt nu kokosmælken og rør rundt indtil den er fuldt integreret i retten.
  8. Smag til med mere salt og peber og eventuelt lidt lime- eller citronsaft inden servering, hvis nødvendigt.

Du kan blende suppen med en stavblender, hvis du ønsker en mere blød og cremet suppe. Pynt eventuelt suppen af med friske urter og ristede kerner.