Linsegryde fra Lobbæk

3. november 2021
En lækker og mættende linsegryde som smager meget bedre, end den ser ud.

  • 2-3 spsk. olivenolie
  • ½ løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. karry
  • 1 tsk. spidskommen
  • ½ tsk cayennepeber
  • ½ tsk. kanel
  • 2 spsk. tomatpure
  • 5 dl vand eller grønsagsboillon
  • 4 dl røde eller grønne linser
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
  • 2-3 gulerødder
  • 2-3 kartofler
  • salt
Skræl gulerødder og kartofler og skær dem i terninger. Hak løg og hvidløg.
Kom olien i en gryde og steg løg, hvidløg, kartofler og gulerødder i et par minutter. Tilsæt krydderierne og lad dem 'brænde af' (uden at brænde på). 
Tilsæt vand eller bouillon, tomatpure og kokosmælk. Skyl linserne godt, og hæld dem i gryden.
Lad retten simre en halv times tid og rør i den af og til. 
Smag til med salt og server med creme fraiche eller græsk yoghurt samt groft brød.
 

Nyheder


  • Besøg af 20 studerende fra USA
    14. februar 2022
    Det var yderst inspirerende at møde 20 studerende fra USA, der var på ophold i DK i samarbejde med DIS. Vi havde en god diskussion om bæredygtig fødevareproduktion og transformationen af landbrug fra animalsk produktion til 100 % plantebaseret

  • Linsegryde fra Lobbæk
    3. november 2021
    En lækker og mættende linsegryde som smager meget bedre, end den ser ud.

  • Hummus hitter i Hasle
    26. oktober 2021
    Her er hemmeligheden på, hvordan du får din hummus blød og cremet

  • Bælg og Business
    14. september 2021
    Den 31 august blev endnu en gang sat fokus fremtidens proteiner i form af planteproteiner.