Hummus hitter i Hasle

26. oktober 2021
Her er hemmeligheden på, hvordan du får din hummus blød og cremet

Selv om hummus består af få ingredienser, er der meget mere i det end at koge og blende en dåse kikærter med lidt krydderier. Denne opskrift er inspireret af et besøg i Jerusalem.
 

  • 200 g tørrede kikærter
  • 3 tsk. bagepulver
  • ½ dl tahin (sesampasta)
  • Lidt isvand
  • Saften fra en halv citron
  • 2 fed hvidløg, knust
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • Lidt isvand
  • Salt
Kikærterne udblødes i rigeligt vand i mindst 12 timer. Hæld vandet fra, og skyl dem en ekstra gang. 

Hæld kikærterne i en gryde med bagepulver men uden andet vand end det, der hænger ved ærterne. Rist dem ved middel varme under omrøring i ca. 3 minutter eller indtil skallerne begynder at slippe. Dæk dem med vand og kog dem i 30-40 minutter. Bemærk at de kan skumme meget, når de kommer i kog. fjern skum og de skaller, der flyder ovenpå. Jo flere skaller, du kan fjerne, desto mere glat bliver din hummus. Bagepulveret blødgør skallerne og får dem til at slippe og gør de resterende lettere at blende ud. Uden bagepulver får du en grynet hummus, uanset hvor længe du blender.

Kogetiden afhænger bl.a. af størrelsen på ærterne, så tjek at de er nemme at mose, før du tager gryden af.
Hæld vandet fra og skyl dem evt. en ekstra gang for at fjerne flere skaller. Hvis du vil bruge lidt tid på at få en helt glat og lækker hummus, kan du hælde koldt vand over ærterne og nulre dem forsigtigt med fingrene for at få skallerne af. 

Lad kikærterne køle lidt af, før du blender dem - ellers er det svært at ramme den rigtige konsistens, da hummussen bliver meget fastere, når den bliver kold. Bland tahin, citron, knust hvidløg og spidskommen i og blend, mens du tilsætter isvand for at opnå en passende konsistens. Dette afhænger bl.a. også af konsistensen på den tahin, du bruger.

Smag til med salt og evt mere citronsaft og spis gerne hummussen frisk og lun. I Jerusalem serveres den traditionelt med hjemmebagt pitabrød, olivenolie og en salat af agurketern og tomattern med masser af persille samt lidt mynte og lime, men det er også et lækkert tilbehør til næsten enhver buffet.
 

Nyheder


  • Besøg af 20 studerende fra USA
    14. februar 2022
    Det var yderst inspirerende at møde 20 studerende fra USA, der var på ophold i DK i samarbejde med DIS. Vi havde en god diskussion om bæredygtig fødevareproduktion og transformationen af landbrug fra animalsk produktion til 100 % plantebaseret

  • Linsegryde fra Lobbæk
    3. november 2021
    En lækker og mættende linsegryde som smager meget bedre, end den ser ud.

  • Hummus hitter i Hasle
    26. oktober 2021
    Her er hemmeligheden på, hvordan du får din hummus blød og cremet

  • Bælg og Business
    14. september 2021
    Den 31 august blev endnu en gang sat fokus fremtidens proteiner i form af planteproteiner.